Over ons

Brei je geest soepel & meer…

Dit is de ondertitel van het boek “Knit for health and wellness” van Betsan Corkhill dat in 2015 is uitgegeven. Zij is een voormalig fysiotherapeute en een pionier op het gebied van onderzoek naar breien en welzijn. Dit kwam voort uit haar mening dat er te weinig naar de mens als geheel werd gekeken bij het bestrijden van gezondheidsklachten. Breien kan meditatief, creatief en een sociale activiteit zijn. Daarnaast kan het ook worden ingezet als instrument voor genezing en welzijn.

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor handwerken en voor breien in het speciaal. Ruim tien jaar geleden besloot zij van haar passie haar beroep te maken en een breiwinkel te gaan openen. Dit was een zeer spannende periode. Zouden er meer mensen zijn die net zo graag breien? En, als die mensen er al waren, zouden ze dan de winkel wel kunnen vinden? Nou, dat het een goed idee was heeft het kleine breiwinkeltje wel bewezen! Na tien jaar geopend te zijn, zijn de activiteiten dan ook enorm uitgebreid en is de winkel vergroot. Ook heb ik me op veel gebieden van breien en haken en materialen verder kunnen ontwikkelen om zo de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Dit heeft er toe geleid dat het assortiment in de loop der tijd flink is gegroeid. Naast de Engelse Supersoft en Ierse Donegal garens, bekend onder Breipunt garens, zijn er ook garens van Schoppel, Kauni, Annell, vilt van Hollandfelt enzovoort.  Ook kunt u er hele mooie kledingstukken aanschaffen die al voor u gebreid zijn. Er zijn ook speciale breipakketten vooraf samengesteld in schitterende kleuren, zodat u meteen aan de slag kunt. Deze pakketten zijn tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen het Breipunt en top-ontwerpers.

Naast deze garens is er een ruim assortiment aan accessoires, waaronder het merk HiyaHiya en ChiaoGoo!

Er zijn (rond)breinaalden, haaknaalden en een hele hoop handige hulpmiddeltjes bij het breien. Behalve praktische dingen zijn er ook hele leuke hebbedingetjes en cadeautjes te koop. Of je nu breit omdat je graag mooie dingen maakt, om te ontstressen of juist om gezellig iets te doen samen met anderen. Je kunt voor alles op het gebied van breien en haken terecht bij het Breipunt. Hier word je altijd op professionele wijze geholpen als je aan de slag gaat met breien of haken. En als je er zelf niet uitkomt kun je altijd je werk meenemen naar de winkel, waarna je vlug weer op gang wordt geholpen!

Sinds kort hebben we ook tassen en shawls van de Knit Factory in huis. Als je niet direct zin hebt om die mooie effen shawl te breien die bij dat prachtige Fair Isle vest past wat je wel gebreid hebt, dan is er altijd een kleurtje te vinden wat mooi matcht.

En heb je een keer zin in een sociale activiteit? Neem dan eens deel aan een van de vele workshops die er regelmatig gegeven worden. Vraag in de winkel naar meer informatie hierover.

 Marie-Louise van den Hurk